- Sütlü tatlılarda özellikle kullanın. Hatta sıcak sütü tatlandırın.
- Bir neskafe fanı değilseniz, kahvenin içine bir parça tarçın atın. İçimi yumuşacık olur. Kapiçinoyla kankalar zaten.
- Mide dostu tarçını sek çay olarakta içebilirsiniz. İçine tatlandırıcı olarak bi tane karanfil atın. Yazın buzlu çayını yapıyorum ben. Şahane oluyor. (Tarçının fazlası mideyi yorabilir)
- Diyet yapanların ara öğünü yoğurdun üzerine tarçın serpin. Bu baharatın yağ yakıcı özelliği var. (Diyetisyen tavsiyesidir)
- Sabahları bir tatlı kaşığı bal ve tarçın ikilisini iyice karıştırıp tüketin. Ardından bir bardak ılık su için. Hem tok tutar, hemde kan şekerini dengeler. Üstüne yağ yakar. Bide sindirimi çalıştırır.
- Regl dönemlerinizde ve oruç tutarken sahurda özellikle tavsiye ederim.
- Doğal diş beyazlatıcı tarçın’ı haftada iki üç kez kullanın. Farklı bi fırçaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Tarçın fırçanın diplerine indiğinde temizliği uğraştırıyor.
- Tarçınla saç maskesi yapın. Zeytinyağı, bal ve tarçını karıştırıp saç diplerinden uçlara masaj yaparak uygulayın. 1 saat kadar sonra yıkayın. Tarçın saç köklerini uyarıyor. Maskeden sonraki yumuşaklık hissi paha biçilemez.
- Evde yaptığınız meyve likörlerine ve ev yapımı sıcak şaraba bir parça ekleyin. Tad, koku, lezzete doyamayacaksınız.
- Boğaz ağrınız varsa, limon, bal ve tarçını krema yapıp tüketin. Bu şekilde yiyemiyorsanız, bir bardak sıcak suyun içinde eritip çayını için. (Bal’ı sıcak suya koymayın. Bal sıcak suyun içinde bazı özelliklerini kaybedermiş. Su ılıklaşınca balı ekleyin.)
19 Ocak 2016 Salı
Tarçın
Osmanlı mutfağının vazgeçilmez baharatı; tatlılar, sıcak soğuk hemen hemen tüm içecekler, meyve kokteylleri, et yemeklerinin yanısıra, kozmetik ve parfümeri dünyasının aranılan aroması tarçın sahiden ayrı bi öneme sahip.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder