19 Ocak 2016 Salı

Pirinç

Suda erimiş oksijeni kullanarak, su içinde yetiştirilen tek tahıl bitkisi.
Eskiden bereket getirsin diye gelinlerin başından aşağıya pirinç atılırmış.
Dünyada mısır ve buğdaydan sonra ekimi en fazla yapılan, en fazla tüketilen ürün. O bir karbonhidrat zengini evet. Bu özelliği pek hoş olmasada, pirincin besleyiciliği, doyuruculuğunun yanısıra yemekler haricinde hatırı sayılır kullanım alanları var.
  • Pirinç sabununu vücut temizliğinde kullanın. Etkisi şahanedir.
  • Doğal, işlenmemiş kepekli pirinç, beyaz pirince göre çok daha sağlıklı. Kepeklisi, beyaz pirinçten daha çabuk bozulur. Dolapta saklamakta fayda var.
  • Pirinç tozu kullanacaksanız, mümkünse kepeklisini öğütüp kullanın.
  • Sütlaç en iyi risotto’yla oluyor. Daha kıvamlı, daha lezzetli.
  • Pirinç salatası hazmı kolay ve doyurucu. Pirinci az zeytinyağlı pişiririp içine çiğ atabileceğiniz sebzeleri kıyıp karıştırın.
  • Tuzluktaki nemlenen tuzun içine 3-5 pirinç atın. Nemi kaybolsun.
  • Elektronik eşyanız suya düşerse, bir kabı pirinçle doldurup aleti içine atın. 3-4 saat sonra aletin ıslaklığı, rutubeti tamamen kaybolsun. (Denendi, uygulandı.)
  • Pirinç ununu yara kurutucu olarak kullanın.
  • Pirinç lapası ihsali durdurur.

Pirinç Suyu - Tonik
Uzakdoğu kadınlarının çok eski güzellik sırrıdır pirinç. Pirinç suyunu hem ten beyazlatmak hemde sivilceleri kurutmak için kullanabilirsiniz.
Bir kaşık pirinci, sıcak suya atıp, soğuyana kadar bekletin. Bu suyu pamuk yardımıyla her sabah cildinize sürün. Düzenli kullanımla lekeleriniz kaybolurken, cildiniz parlasın.


Pirinç Unu Maskesi
Ciltte oluşan, özellikle güneş lekeleri için pirinç unu maskesi kullanabilirsiniz. Maske hergün kullandığınız pirinç toniğini destekleyecek. 
Ben çok uzun zamandır cildimdeki lekelerle savaş halindeyim. Denemelerle sonunda en başarılısını yaptım. Düzenli aralıklarla kullanmak gerekiyor.

Katkısız pirinç ununa, krem kıvamına gelecek kadar süt yada pirinç suyu, bir iki damla kadar doğal sirke. Sirke ev yapımı olursa çok daha iyi olur. 
Kremi iyice karıştırıp, yüzünüze hafifçe masaj yaparak sürün. Göz çevresine sürmeyin. Ciltteki maske kuruyunca ılık suyla yıkayıp, pamukla gül suyu sürün. Sonrada hindistan cevizi yağı yada E vitaminli nemlendiriciyle işlemi bitirin. Anında farkedecek cildiniz. Aydınlanmış, yumuşacık olucak :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder