19 Ocak 2016 Salı

Patates

Patatesi diğerlerinden ayıran en büyük özelliği tohum yerine patatesin kendisinin geri dönüşüm kullanılarak elde edilmesidir. Toprağa patates ektiğinizde önce patates bitkisi büyür sonra patatesler toprağın altında çoğalır büyürler.

Toprağın tüm besleyiciliğini bünyesinde tutan nişasta zengini, vitamin deposu, çok işlevli, mutfağın vazgeçilmezi patatesi çok yerde kullanıyoruz demi? Çeşit çeşit lezzetler yapıyoruz. Bu mucize sayesinde yaratıcılıkta sınır tanımıyoruz. Ama biz pişmişiyle değilde çiğ patatesin suyuna göz kırpıcaz.

  • Katı meyve sıkacağında çıkardığımız patates suyunun faydası saymakla bitmiyo. Benim burda robotum olmadığı için, rendelenmiş patatesin içine atıyorum pamukları.
  • Selülit belasına patates suyunu pamuk yardımıyla sürüp masajla yedirin. Bunu düzenli yapın. Gerçekten işe yarıyor.
  • Yüzünüze ve boynunuza düzenli kullanımla var olan kırışıklıkları ve lekeleri inceltin.
  • Gözaltındaki koyu lekelere bir parça pamukla sürün. Cildin yapısına göre zamanla azalma oluyor. Bunu bir arkadaşımda denedik. Gerçekten işe yaradı. Ama kürü bırakınca bölge bir süre sonra yeniden koyulaştı. Bu bir sağlık sorunu mu? Cildin yapısı mı bilemiyorum.
  • Çok lekeli cildiniz varsa özellikle güneş lekeleri, güneş yanığı varsa, o bölgeye soğutulmuş patates suyuyla kompres yapın. Hem rahatlatır hemde lekeyi yok eder. Sonrasında cildinizi ılık suyla yıkayıp gül suyu sürüp parlatın.
  • Şişen gözlere soğuk patates suyu çok iyi gelir. Şişi alır. Suya batırılmış pamuğu 5 dakika kadar gözlerinizde bekletmeniz yeterli. Yeşil çayda aynı şekilde yorgun gözlere iyi gelir. Ama her iki ürününde soğutulmuş olması işlemi çabuklaştırır.
  • Pirinç suyu gibi patates suyuda ciltte ton açar. Patates suyunun içine ilave edeceğiniz bir miktar limon suyuyla cildinizin tonunu açın. Limon suyu bazı ciltlerde kızarıklık kaşıntı yapabilir. Test etmeden kullanmayın. Yada limon suyunu boşverin. Yerine azıcık doğal sirke koyun. Ama bunuda test edin mutlaka.
  • Patates suyu, aç karnına içilirse yorgun mideyi rahatlatır. Tadını sevmezseniz içine bi kaşık bal koyup öyle için. Bendeki reflü kabusunun ilacı.
  • Çok yorgun bi günün sonunda yorgun cildi canlandırmak için, bir patatesi yıkayın, soyun, dilimleyin. Dilimleri dolaba atıp soğutun. Soğuk dilimleri 10-15 dakika kadar yüzünüzde bekletip ardından ılık suyla yıkayın. Gülsuyu sürüp makyajınızı yapın. Geceye hazırsınız. Ciltteki yorgunluğu aynı şekilde salatalıkta hafifletir.
  • Göz çevresi kırışıklıkları için önceliğim her zaman hindistan cevizi yağı. Ama yapmak zahmetli. Yada malzeme bulamıyorum. Olmadığı zaman patates suyuna bir parça zeytinyağı ekleyip göz çevresine gece bakımı yapıyorum. Yağı iyice yedirmek gerekiyor. İşlemin sonunda yağın fazlasını pamukla alın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder